Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum
Welcome, Guest
Username Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Zašto Ne Idem U Pulski Rojc Na Tribinu "Art in the Punk Years"

Zašto Ne Idem U Pulski Rojc Na Tribinu "Art in the Punk Years" 4 years, 2 months ago #3154

Zašto Ne Idem U Pulski Rojc Na Tribinu "Art in the Punk Years"


U četvrtak 06 travnja 2017 u Puli će se u sklopu izložbe "In an Empty Square in the Heart of the City" održati u Dnevnom boravku Rojca tribina pod nazivom "Art in Punk Years".

Sama izložba "In an Empty Square in the Heart of the City" dočarava kako je Punk groznica krajem 1970-ih utjecala na poznate umjetnike, autore, fotografe i dizajnere. Autor koncepta izložbe Marko Vojnić ujedno je i jedan od govornika na tribini. Na tribinu će između ostalih izaći i stari punker Damir Martinović Mrle (nekad član Termita a danas grupe Let 3) te Davor Kliman i Denis Sardoz iz pulske Škole primjenjenih umjetnosti. Organizatori navode kako će u sklopu razgovora o temi izložbe poseban naglasak biti stavljen na lokalnu Punk scenu. Moderator tribine je Vedran Unukić.

Kad se spomene Punk, onda je prva slika koja pada na pamet ono veliko slovo "A" što stoji za Anarhiju.Punk se uglavnom definira kao slobodan izraz i rušenje društvenih granica odnosno lažnog morala i trulog sustava. Jednom riječju ili ti kratko i kristalno jasno, Punk je bunt, Punk je revolt.Uz Punk naravno nezaobilazno dolazi i tzv. "pozerstvo". Iako smatram da ga ne treba posebno objašnjavati, jedan konkretan primjer pozerstva svakako ću navesti...

Napominjući kako je Lemmy Kilmister uvijek debelo naglašavao da Motorhead praše rokenrol a ne nikakav punk ili metal i tome sličnopodsjetio bih na umjetnost top-nivoa koja u sebi nosi više Punka nego što mu se ijedan Punk bend ikad uspio i približiti a kamoli dostići:We don't need no education,
We don't need no thought control,
Teachers leave them kids alone,
Hey! Teachers! Leave them kids alone,
All in all it's just another brick in the wall.


Nije li pravi apsurd da je s jedne strane Istarska Županija temeljena na antifašizmu kojim se diči i ponosi, dok je s druge strane u toj istoj Istarskoj Županiji zabranjeno djelovati antifašistički?!?

Prije cirka mjesec dana prisustvovao sam u dvorani Središnje knjižnice Pula predstavljanju završnog romana Pulske trilogije "Priča o Edipu" - autora Elvira Tominića. Pošto se sve vrtilo oko Pule i naročito zbog toga što se cijela priča u jednom trenutku koncentrirala em na onu nezaboravnu revolucionarnu ludu Pulu em na danas kompletni nestanak u njoj heroja uglavnom holivudskog tipa, zamolio sam da mi se dozvoli postaviti dva pitanja. Prvo sam u odnosu na nezaboravnu revolucionarnu ludu Pulu rekao kako od svog tog već decenijama dugog buntovanja glazbovanjem još uvijek ne znam za ijednu jedinu čak i najminimalniju svrhu revolta ostvarenu u praksi odnosno u stvarnom životu, a Elvir Tominić mi je potvrdio kako se s istime apsolutno slaže. Potom sam u odnosu na danas kompletni nestanak u njoj heroja uglavnom holivudskog tipa upitao prisutne je li itko vidio ili barem čuo za totalno nesvakidašnjeg Suverenog Čovjeka koji se u posljednje vrijeme tuda muva: nitko ništa ni čuo ni vidio:Slično iznad spomenutom primjeru kontradikcije vezane za Istarsku Županiju i antifašizam, ako na jednom mjestu slaviš Punk i pjevaš Punk, dok u isto vrijeme na tom istom mjestu ne dopuštaš odvijanje Punka samog po sebi, onda to nije ništa drugo doli čisto i jasno pozerstvo te ujedno razlog zbog kog najvjerojatnije više nikad ne budem zakoračio u Dnevni boravak Rojca. Naime prije par mjeseci Dnevni boravak Rojca dao nam je odbijenicu kad smo u tom prostoru pokušali organizirati predstavljanje knjige “Kontrola Uma U Pravnom Sistemu”. Motive uopće nije teško odgonetnuti budući su lako shvatljivi iz samog naslova knjige:Umjesto pulske tribine "Art in Punk Years", živim ljudima od srca preporučujem jedan potpuno drugačiji i puno vredniji Punk - samo dva dana kasnije, popodne u subotu 08 travnja u Pazinu, Istrakon:

- Život u digitalnom kavezu, nesvjesni robovi 21 stoljeća;
- Virtualna pravna (ne)stvarnost, svijet živih mrtvaca.

www.albus.hr/hr/
Last Edit: 4 years, 2 months ago by administrator.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.14 seconds