Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum
Welcome, Guest
Username Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Novinarstvo: Skandalozna Odluka Predsjednika Države

Novinarstvo: Skandalozna Odluka Predsjednika Države 9 years, 5 months ago #2212

Skandalozna Odluka Predsjednika Države

Zašto Drago Hedl Nije Smio Dobiti Odlikovanje Od Predsjednika Države?

Autor: Zlatko Miliša

Predsjednik Hrvatske, dr. Ivo Josipović, odlikovao je novinara Dragu Hedla povodom Međunarodnoga dana ljudskih prava, Redom Stjepana Radića za osobit ljudski i profesionalni doprinos borbi za ljudska prava, promicanje pravde i demokracije. Tim povodom je 8. prosinca 2011. Komisija Hrvatske biskupske konferencije Iustitia et pax medijima izdala priopćenje u kojem se izražava nezadovoljstvo činjenicom da je isti novinar svojevremeno nazivao bl. Alojzija Stepinca 'krvnikom među svecima'. Hedla opisuju kao osobu koja je pozivala na represiju prema onima koji misle drugačije. Hedl je devedesetih pravomoćno osuđen za klevetu.

Isti novinar je 13. lipnja 2009. u Jutarnjem listu pod naslovom „Ugledni Osječani kupuju usluge štićenica doma” tvrdio da „postoji organizirani lanac maloljetničke prostitucije”, a žrtve su štićenice Doma u Osijeku. Nikada nije dokazana organizirana prostitucija djece iz Doma s „uglednim Osječanima“, (prema tvrdnjama Drage Hedla). Neovisno o tome, u istoj dnevnoj novini od 28. veljače 2010. objavljen je članak pod naslovom „Zatrudnjela sam u Domu gdje caruju droga, alkohol, nasilje i seks”. Činjenica je da je ista djevojka zatrudnjela iz jednogodišnje veze sa svojim dečkom iz Doma, ali je cilj bio isti- prikazati Dom „sivim”. Drago Hedl ovako piše: "Djeca u dom dolaze s najmanje 14 godina, a neki od njih već tada pokupe stotinjak kaznenih djela. Dolaze iz razorenih obitelji, alkoholičara, prostitucicije, droge, kriminala i nasilja. Većinom su zapuštena, zanemarena, a nerijetko zlostavljana. Kada dođu u dom već su uništene osobe. Među njima kriminalci regrutiraju prostitutke, dilere i lopove".

Sve je to napisao Drago Hedl, a dokaze- svjedočanstva o stanju u Domu uzima od (tih istih) roditelja, koje je okvalificirao kao kriminalce, alkoholičare, nasilnike, ovisnike... Na njihovim pričama temelji optužbe Ustanove!

Ovako sve komentira kolumnista Glasa Slavonije, Ivica Šola: "Ravnateljica doma za odgoj djece i mladeži, kao i njeni štićenici, uhvaćeni su u perverziju izvrnute zbilje eksploatirajući dječje sudbine u privatne obračune. Oni su žrtve principa žutog novinarstva koje glasi: Treba inzistirati na fikciji sve dok ne postane stvarnost! Državne institucije koje pristanu i popuste tom pritisku fikcije i žutila bolje da i ne postoje" (u Glasu Slavonije, 27. ožujka 2010.).

Teoretičar medija M. Mcluhan je pokazao kako takvi novinarski prilozi nisu odraz stvarnosti, već se žele nametnuti kao stvarnost.  Latinska poslovica kaže Coruptio optima, pesimum, što u slobodnijem prijevodu znači da, kad se pokvari najljepše, ono postaje najgore. Tko se (onda i sada) pita za traume djece u „Sivom Domu”od kojih su neka (nakon ovakvih medijskih tekstova) psihijatrijski hospitalizirana. Djeca iz „sivog Doma“ su (po)ostala kolateralne žrtve Hedlovih natpisa. Razvidno je da su i stručnost i dječja prava pogaženi (i) zbog Hedlovih medijskih insinuacija. Novinari trebaju znati da im je profesija najviše na kušnji kada su u pitanju dječja prava. Činjenica je da je Hedl višestruki dobitnik nagrada (i od Novinarskog društva) poigrao sa svojom profesijom na štetu dječjih prava.

Re: Novinarstvo: Skandalozna Odluka Predsjednika Države 7 years ago #2918

  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.13 seconds