Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum
Welcome, Guest
Username Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Suicid Mladosti!

Suicid Mladosti! 10 years, 2 months ago #1524

  • teknik
  • OFFLINE
  • Platinum Boarder
  • Posts: 535
  • Karma: 0
Suicid Mladosti!

Nisam teist!
Nisam niti ateist, kao što nisam aniteist!
Mogao bi se izvući zaključak da sam tko se ugnijezdio u krilu Lucifera, no niti to nisam!

Ako kažem da sam proživio i preživio Drugi svjetski rat kao dijete u obitelji antifašista (ne ističem njihovu partijsku pripadnost),
sasvim je jasno da sam u maksi-zreloj dobi.
Beletristika mi je bila obvezujuća tek kao lektira kroz gimnaziju, daleko me više opsjedala naučno-popularna literatura koju i danas uveliko čitam.
Nisam slučajno krenuo od ideologijske i religijskih pripadnosti.
BIBLIJA, KURAN, BHAGAVAD-GITA, za one koji ih znaju na pravi način čitati, zapravo su moralni kodeksi, iskustveni kapital koji u svim segmentima
nadilazi sve pisana pravila čija su izvorišta držav-na, religijska ili neka treća.

A sada da se malkice približim naslovu.

Biblijska je istina (?) da od biča ostaju modrice, a riječima se kosti lome!
Razina i obim informacija u današnjem vremenu nadilaze ljudski um čak i uskim specijalnostima čovjeka pojedinca.
Utoliko su njegovi zahtjevi i uvjeti za osobnu, posebice za obiteljsku egzistenciju izuzetno složeni.
Više i visoko obrazovanje nameće se kao nužda adolescenata, visoka razina znanja koju moraju steći i daleko ispred njih neizvjesni plodovi tog znanja
koje bi trebali pobirati, čine ih ambivalentnima.
Oslobođeni kreativnog rada za koji su tek u «prolje-ću», ovisni o odraslima, praktično «laviraju između kratkih i dugih hlača», u nedefiniranom prostoru koji kao prirodnu kompenzaciju oz-biljnom učenju nudi neviđene mogućnosti zabave (pražnjenje).
Rjeđi su oni koji takvu kompenzaciju nalaze u raznim sportskim aktivnosti-ma, ako uopće imaju takvih mogućnosti.
Ostaju uglavnom prikovani za stolice na kojima uče (alegorija), no sada okrenuti na suprotnu stranu prema televiziji koja nudi NIŠTA, prema automatima za razno-razne igre uz kaficu, piće i još ponešto, prema internetu u čijim se mogućnostima informiranja surfanjem lako gubi integritet, k tome još sve garnirano pušenjem i pretilošću.

Ne znamo tko su dileri drogama ispred škola u vrijeme odmora ili se pravimo da ne znamo, znamo da se dob stupanja u seksualne odnose spustila na razine ispod 14 godina što je podaleko od emotivne zrelosti, a da tatini sinovi pijani jure kolima i motorima visoke klase po cestama ne mareći za vlastite niti za tuđe živote.

U ekonomski razvijenom svijetu, posebice u Americi, suicidu mlađih ljudi prethode masovna ubojstva često čak nepoznatih ljudi.
Po svemu sudeći i mi smo u svojoj tehničko-tehnološkoj genezi (da li i socijalnoj) stigli na još nove razine gdje, začudo, suicidu pribjegavaju adolescenti koji tek što su zakoračili u život.

Nagađaju se razlozi, ne znaju roditelji, susjedi, prijatelji iz škole, stručnjaci - sociolozi, psihijatri, psiholozi, a ta mladost je otišla bez pozdrava, samovješanjem, skokom s tornja, samospaljivanjem.

Komentiram ono što su objavili mediji: dobra djeca, dobri učenici, vedri, veseli, raspoloženi.
Složio bih se da su bili baš takvi i da su se upravo zbog toga odlučili na osobnu žrtvu «urbi et orbi», s jasnim upozorenjem na globalne trendove koji čak i ovu PLANETU vode sve brže u kataklizmu njenim pucanjem po svim šavovima.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.14 seconds