Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Forum
Welcome, Guest
Username Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Rođen U Lancima Svijeta Financijskih Vampira

Rođen U Lancima Svijeta Financijskih Vampira 10 years, 3 months ago #1132

  • drale
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Pozdrav forumaši.

Pročitao sam i članak "Diktatura Ignorancije I Neznanja" i službeni zahtjev "Novac I Mentalna Higijena". Članak je prva liga, a službeni zahtjev je nevjerojatno dobra ideja.

Da i ja dodam par riječi kako sve to vidim.

Jednom uspostavljena, tiranija opstaje tako što hrani ljudske potrebe. Ona istražuje čime se uzdržavamo, što želimo, što volimo, i koristi te stvari kao polugu protiv nas. Ako želimo sigurnost, oni će nam je prvo uzeti, a zatim prodati po visokoj cijeni. Ako želimo uspjeh i poštovanje, moramo se povinovati postojećim pravilima igre. Ako želimo osnovati obitelj, onda moramo prihvatiti državu kao part-time roditelja. Ako se ne želimo odmetati od drugih, moramo prihvatiti isprazne ugodnosti i neiskrena udruženja. Ako želimo neovisnost, onda smo označeni kao prijetnja.

Autokratski vladari su prvi i najvažniji prodavači, uvjerili su nas da je život sam po sebi trošak, pa se zato rađamo kao dužnici koji svoje dugove prema "instituciji" moraju vraćati cijeli životni vijek. Osnovna ideja koju su nam prodali je ta da smo u svemu tome sami, potpuno usamljeni.

U ovim izmanipuliranim konceptima troškova i izolacije, krije se temelj svih totalitarnih kultura.

Kako bi sama sebe uzdigla iznad važnosti pojedinca, država prije svega mora promicati ideju da pojedinac ne postoji, i da je njegov inherentni karakter samo nusprodukt njegovog okoliša. Postoji veliki broj metoda kojima se ova doktrina može propagirati. Korumpirana znanost i psihološki teoretičari režima su neke od njih. Emocije, svjesnost i privrženost tako umjesto prirodnih postaju kondicionirani rezultati.

Stalni strah i konstantne prijetnje su snažni poticaji. Bez jakog karaktera, ovi umjetni instinkti mogu nadvladati svjesnost i racionalnost. Nema tog feudalnog sustava koji nije upotrebljavao "zajedničkog neprijatelja" ili "željeznu ruku" da bi ugušio neslaganje građana i nasilno ih ujedinio, ali ne pod okriljem iskrenog povoda, već toliko dubokim terorom kojim se stanovništvom upravlja prema pokornom očaju.

Kad im život svakog dana visi o koncu i kad nemaju vremena za opuštanje, ljudi doslovno mogu poludjeti. Tada sva logika leti kroz prozor, širi se panika, a mase okreću prema onome tko je spreman ponuditi nešto pametno. "Nešto pametno" u ovom slučaju znači "utjeha".
Last Edit: 10 years, 3 months ago by drale.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.13 seconds